Werkgroep Kom-op-de-soep en in-beweging

Vanaf zomer 2016 is de werkgroep gestart met een proef project , bedoeld voor mensen die  zich met name in het weekend alleen voelen, de achterblijvers waarvan familieleden en buren op vakantie zijn. Sinds die tijd komt elke zondag een groep van 15-20 enthousiaste deelnemers bij elkaar, een vaste vriendengroep die elkaar elke zondag ontmoeten en het erg belangrijk vinden om mee te doen aan een gezellig beweegprogramma. Onder leiding van een professional worden de deelnemers zich steeds meer bewust van hun eigen kunnen op lichamelijk gebied. Verschillende deelnemers gaan zienderogen vooruit en verheugen zich elke zondag weer op de beweegles. Daarna is als een soort 'beloning' het samen eten van een heerlijke verse kop soep voor iedereen een feest.

De activiteit duurt van 11.00 uur tot 14.00 uur, de mensen kunnen worden opgehaald en thuis gebracht. Intussen is het programma niet meer weg te denken want nog steeds groeit de groep en de belangstelling voor Kom-op-de-soep en in- beweing. Deze activiteit wordt in 2018 ook in andere kernen van Leudal uitgerold. 

Vanaf 1 januari 2020 is de locatie van deze activiteit in de huiskamer van Kloeasterhaof te vinden. Zodoende wordt meedoen voor een grotere groep inwoners van Roggel toegankelijker. Mensen kunnen nu vaak op eigen gelegenheid, te voet komen. 

Intussen is dit project zo populair dat er Kom-op-de-soep en in-beweging inmiddels al in 8 verschillende dorpen succesvol is opgepakt. Iedereen is erg enthousiast en de werkwijze is heel gemakkelijk uit te voeren. Maar zonder vrijwilligers gebeurt er niets!

Dankzij de draagkracht van een aantal vaste vrijwilligers is KodS iB nog steeds in Roggel een succes! Een woord van dank is het allerminste.