werkgroep Scholing/Themabijeenkomsten

In 2017 is een nieuwe training ontwikkeld gericht op het opzetten van een Meldpunt Naoberzorg. Voor deze training zijn lesbrieven en een waaier (procesondersteunend) ontwikkeld. Ook is er een evaluatieverslag in een prachtig boek vormgegeven en te koop bij de vereniging NaoberzorgPunt. In dit boekwerk staat de werkwijze, succesverhalen en praktijkverhalen uit de pilot beschreven. Verhalen uit de werkplaats die speciaal voor het Meldpunt is opgericht en nog steeds actief is in het dorp, voor en door Naobers.

Werkgroep Scholing is verantwoordelijk voor de themabijeenkomsten van de vrijwilligers en de inspiratiebijeenkomsten voor mensen die geinteresseerd zijn het werken volgens het Naoberzorg-concept.

Inmiddels zijn er een aantal inspirerende dagen georganiseerd voor zowel vrijwilligers als professionals die zich willen verdiepen in de leerervaringen van onderop werken,door en voor burgers in een dorp of wijk.

Onze eigen vrijwilligers genieten elke maand van een trainingsochtend, waarin communicatie en eigen grondhouding steeds centraal staat. Hedi Manderfeld is co-trainer tijdens de interne trainingen. De training voor de vrijwilligers is gebaseerd op o.a. de Presentietheorie en Mindfullnes, maar heeft ook elementen van Geweldloze communicatie en rouwverwerking (EKR).

 


Inspirators en trainers werkgroep Scholing zijn Hilde Glessner en Karin van der Plas.
Zij werken ook samen met de trainers Veronique Smits en Hedi Manderfeld.