Steunpunt Levenskunst

Karin van der Plas (coach en oprichter Steunpunt Levenskunst en zingeving)

Hoe leef ik een geslaagd leven? En dan niet ‘geslaagd’ in de zin van een dik salaris, glanzende carrière en dito auto, maar geslaagd als mens? Een mens dat kan zeggen: mijn talenten of sterke kanten heb ik benut en ingezet; ik heb mijzelf ontwikkeld of ben dat aan het doen; ik ben wijzer geworden, of wil dat worden. Maar hoe doe je dit nu?

De vraag is al duizenden jaren oud en veel antwoorden zijn te vinden op het terrein van de Levenskunst, tot voor kort hét domein van de filosofie: van oude Grieken als Aristoteles tot nieuwe denkers als Joep Dohmen. Maar de afgelopen jaren krijgt Levenskunst ook binnen de psychologie in Nederland steeds meer voet aan de grond. Het gaat om het goede leven voor jóu. Het gaat om jouw visie, jouw waarden, en de vraag: leef je daar ook naar? Welke obstakels kom je daarbij tegen? En hoe kun jij daar mee omgaan?”

Het Steunpunt Levenskunst is een belangrijk onderdeel van de vereniging NaoberzorgPunt en wordt door en voor ervaringsdeskundigen vorm gegeven.

In het bijzonder is er aandacht voor Zin IN Leven (ZIL) een project (pilot) dat zich richt op depressiveiteit bij jongeren. Ook hier werken we met ervaringsdeskundigen uit de doelgroep jongeren. Zij weten waar het over gaat en vinden kracht en moed om anderen in hun zoektocht te ondersteunen.

Voor meer informatie, bel naar ons algemeen telefoonnummer. of stuur een mail naar info@naoberzorgpunt.nl